janinevanhees

Over Janine

Janine van Hees is moeder van 2 kinderen en heeft een achtergrond als theater en dansdocent.

Als theater en dansdocent leert zij kinderen om over hun gêne heen te stappen en zich te uiten. Door veiligheid te creëren in de groep en te kijken naar wat de blokkades zijn, lukt het haar om de kinderen zich comfortabel te laten voelen in zichzelf. Dit aspect van het lesgeven gaf haar zoveel voldoening, dat ze een aantal jaar geleden besloten heeft zich op dat vlak verder te specialiseren. Om ook volwassenen te kunnen helpen bij het ontwikkelen van zichzelf.

In haar zoektocht om zichzelf verder te ontwikkelen stuitte ze op Voice Dialogue. Ze besloot zelf deel te nemen. Eén jaarprogramma werden er twee, maar het liet haar niet los. Ze maakte zoveel groei door, zowel als persoon, maar ook als coach, dat ze dacht ‘hier wil ik andere mensen ook mee helpen!’ Voice Dialogue werd voor haar dé manier om tot de kern te komen bij mensen en een echte verandering in mensen te brengen.

Ze volgde trainingen om docenten op te leiden van mentor tot coach en hield zich naast het lesgeven bezig met het begeleiden van .

Ik en mijn ikken

“Op de MU-opleiding ging een wereld voor me open in de verschillende ‘ikken’ die ik in me heb. Ik ontdekte waarom ik sommige dingen doe, waarom ik tegen bepaalde obstakels bleef aanlopen. In plaats van me te verzetten tegen de ‘ikken’ die me onzeker maakten of in de weg zaten, leerde ik ze te koesteren. Ze dienen namelijk allemaal eenzelfde doel; mij beschermen. Toen ik tot dat inzicht kwam, wist ik dat ik meer mensen tot dit inzicht wilde brengen.”

Na haar opleiding aan het ITP (Instituut voor transformatie Psychologie) ging zij aan de slag als Voice Dialogue coach. Ze helpt niet alleen mensen in het vinden naar zichzelf, maar leidt ook mentoren op tot coaches en coaches tot Voice Dialogue coaches.

“Hedendaags mentorschap is al coachend leerlingen tot inzicht brengen, zo vinden zij het antwoord in zichzelf.”