janinevanhees

Coachtraining voor docenten.

Op veel scholen wordt er per klas een docent als mentor aangewezen. praktijk betekent dit dat een mentor ongeveer 30 leerlingen onder zijn hoede neemt.

Tegenwoordig wordt er op scholen steeds meer formatief geëvalueerd. Dit vergt zelfstandigheid van leerlingen. Ze moeten leren hun eigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces. Om leerlingen goed te kunnen begeleiden in dit proces, is coaching essentieel.

Door middel van diverse coachingstechnieken (waaronder Voice Dialogue) krijg je als mentor niet alleen meer inzicht in jezelf, maar leer je ook dingen te herkennen bij anderen. Hierdoor kan je leerlingen niet alleen beter begrijpen, je kunt ze ook helpen om meer begrip te krijgen voor de dingen die ze doen en de keuzes die ze maken. Uiteindelijk draagt dit bij aan het leerdoel; studenten leren zelf verantwoordelijkheid te nemen in hun leerproces.

Om leerlingen goed te kunnen begeleiden en te helpen met de problemen waar ze tegenaan lopen, leid ik samen met mijn collega Gea Veenstra “opstap training” teams van docenten op van mentor tot coach.

Trainingen vinden plaats in groepsverband op de school zelf.

Vraag nu een offerte aan voor een training van mentor tot coach bij jou op school.